Pressupostos Participatius Tiana 2023
Tiana Participa
Quant a aquest procés
Els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia directa que permet a la ciutadania influir i decidir directament sobre els pressupostos públics.
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
Tiana Participa
Els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia directa que permet a la ciutadania influir i decidir directament sobre els pressupostos públics.
L'Ajuntament de Tiana vol impulsar processos participatius i promoure la participació activa dels habitants del municipi i per aquest motitu es posa en marxa l'edició de pressupostos participatius 2023, on es sotmet a decisió de la ciutadania 100.000 euros del pressupost municipal destinats a executar projectes d'inversió.
Els dos grans àmbits d'aquesta edició són:
La Salut de les persones.
La Sostenibiltat ambiental.
Qui pot participar?
Qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Tiana o que faci els 16 anys en el transcurs del mateix any de la votació.
Les entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions de Tiana.
Empreses i comerços ubicats a Tiana.
Membres dels consells sectorials municipals, a títol individual, com a representants del consell.
Qui no pot participar?
Les formacions polítiques.
Informació i suport:
Participació Ajuntament de Tiana (participacio@tiana.cat)
Oficines OAC de l'Ajuntament de Tiana
Carpeta on es penjen documents amb l'informació bàsica del procés.
Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.
Canviar la configuració de les galetesFem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Des del 18 de setembre fins al 17 d'octubre es poden presentar propostes:
A través d'aquesta plataforma.
A les sessions de recollida de propostes per entitats i ciutadania.
Als Punt itinerants.
Entre el 18 d'octubre al 3 de desembre es realitzarà la validació de les propostes rebudes.
El Grup impulsor i l'equip tècnic municipal, amb l'acompanyament de la Comissió de Seguiment i Garanties, portarà a terme la selecció de les propostes que passen a votació.
Els criteris de validación de les propostes són aquells establerts a les Bases dels pressupostos participatius 2023 que regulen el present procés. (vure també la informació del procés en aquesta plataforma)
Entre els mesos d'octubre i desembre, es portaran a terme trobades entre la ciutadania i equip tècnics de l'ajuntament per compartir i deliberar sobre les propostes presentades, amb la finalitat de crear propostes amb visió de vila que puguin beneficiar a la majoria de persones possibles de Tiana.
Des del 4 al 18 de desembre es podran votar els projectes finalistes.
Es poden votar un màxim de 3 projectes. Els projectes que rebin més suports, fins a arribar als 100.000 € seran els projectes guanyadors.
Poden votar les persones majors de 16 anys empadronades a Tiana o que compleixen 16 anys en el transcurs del mateix any de votació.
Els projectes es podran votar registrant-se en aquesta plataforma.
Per facilitar el registre en la web i la votació, es possaran a al vostra disposició:
Punts itinerants d'assorament.
Punts fixes d'assessorament.
Des del 21 de desembre al 31 de gener de l'any 2024, s'avaluen les diferents fases del procés amb l’objectiu de detectar elements de millora per següents edicions.
Es posaran al vostre l'abast mecanismes d'avaluació del procés com són les enquestes online.
A partir de l'1 de febrer de l'any 2024, s'inicia la fase d'execució i seguiment dels projectes d'inversió que han resultat guanyadors:
L'equip de govern municipal ha de planificar l'execució dels projectes d'inversió i fer el seguiment, per assegurar-se que es porten a terme segons el que s'ha planificat.
La Comissió de Seguiment i Garanties del procés fa seguiment de l'execució i vetlla per mantenir l'esperit dels projectes votats per la ciutadania.
Compartir