Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Ostres! La teva xarxa està desconnectada. El que estàs veient és una versió prèvia de la pàgina desada a la memòria cau i podria ser que el contingut no estigui actualitzat.
Participa i vota entre les 12 propostes finalistes per millorar el poble i decideix en què invertir 100.000 euros del pressupost de l'Ajuntament per a 2020.
Que són els pressupostos participatius?
Els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia participativa que permet als ciutadans i ciutadanes influir i decidir directament sobre els pressupostos públics, mitjançant processos de participació ciutadana.
Els pressupostos participatius pretenen promoure canals per tal que la ciutadania no sigui només observadora sinó, si ho desitja, intervingui de forma activa d’allò que passa a Tiana.
Qui pot participar-hi?
Qualsevol persona empadronada al municipi de Tiana. Té dret a vot tota la ciutadania major de 16 anys empadronada a Tiana o que compleixin els 16 anys en el transcurs del mateix any de la votació.
Les entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions de Tiana.
Empreses i comerços ubicats a Tiana.
Qui no pot participar-hi?
Els partits polítics, coalicions d'electors o agrupacions d'electors no podran presentar propostes dins d'aquest procés.
Tipus de propostes:
Es pot presentar qualsevol proposta, sempre que compleixi amb els següents requisits:
Han de ser competència de l’Ajuntament.
Han de ser una inversió.
Han de ser viables tècnicament, han de complir la normativa vigent que les reguli, segon la temàtica de la proposta.
No poden tenir un cost superior al total destinat al procés (100.000.-€).
Han de ser concretes i avaluables econòmicament.
Les propostes presentades no poden comprometre exercicis pressupostaris futurs, en quant a despesa (no es refereix a manteniment) i s’han de poder executar dins de l’any 2021.
Han de ser propostes que no provoquin exclusió social i han de ser igualitàries des d’un punt de vista de gènere.
Han de ser propostes sostenibles i amb visió de poble i interès general.
Les propostes que es proposin no poden ser: actuacions de manteniment que ja s’estiguin duent a terme, despeses obligatòries per part de l’ajuntament, plans d’ajuts ja existents, ni poden fer referència a subvencions que s’atorguen.
Qualsevol proposta que no compleixi algun d’aquests criteris serà automàticament desestimada.
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Essencials
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Tipus
Nom
Servei
Descripció
Galeta
_session_id
Aquesta pàgina web
Permet als llocs web recordar a la usuària dins d'un lloc web quan es mou entre pàgines web.
Galeta
decidim-consent
Aquesta pàgina web
Emmagatzema informació sobre les galetes permeses per la usuària en aquesta pàgina web.
Emmagatzematge local
pwaInstallPromptSeen
Aquesta pàgina web
Guarda l'estat si la notificació d'instal·lació de l'aplicació web progressiva (PWA) ja ha estat vista per la usuària.
Preferències
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Analítiques i estadístiques
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Màrqueting
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Fases del procés
Entre el 2 de març i el 30 de juny s'obre el termini per presentar les propostes per instància acompanyada del formulari que està disponible al web municipal o de manera presencial o de manera virtual a través d'un formulari virtual. També es realitzen sessions informatives durant els dies:
25 de febrer: Mercat no sedentari
27 de febrer: Virreina (local social de la Virreina)
28 de febrer: Antic camp de futbol vell/ Ciutadella, i Casal
29 de febrer: Fira de dissabtes
4 de març: Pavelló Municipal
5 de març: Escola d'adults Timó
10 de març: Casal d'avis
13 de març: Can Gaietà i Les Costes (no realitzada per la crisi sanitària)
14 de març: Vessants (no realitzada per la crisi sanitària)
A banda dels punts informatius del procés, el dia 30 de juny es realitza una sessió informativa virtual per donar suport a la presentació de les propostes.
Hi pot participar:
Qualsevol persona empadronada a Tiana, a partir de 16 anys, complets abans de la data del Decret de la convocatòria.
Les entitats inscrites al Registre d'Entitats i Associacions de Tiana.
Empreses i comerços ubicats a Tiana.
No hi poden participar:
Els partits polítics, coalicions d'electors o agrupacions d'electors no podran presentar propostes dins d'aquest procés.
Des del dia 1 de juliol comença la fase de validació de propostes que dura fins al dia 30 de setembre. Durant aquestes setmanes, totes les propostes recollides s'avaluan tant tècnicament com econòmicament per la Comissió Tècnica dels Pressupostos Participatius. Aquesta Comissió està formada per representants de l'equip tècnic de l'Ajuntament de Tiana i de la consultora Estratègies Socials per al Territori i els espais lliures, que dona suport al procés.
A finals de juliol s'avisen els i les autores de les propostes que necessiten modificacions perquè compleixin els criteris definits prèviament i perquè siguin acceptades. Aquestes propostes es poden modificar fins al dia 31 d'agost.
Des del dia 1 fins al dia 31 d'octubre, té lloc la fase de difusió de propostes validades. Una vegada s'hagin valorat les propostes i totes compleixin els criteris establerts, l'Ajuntament les comunicà a través dels canals habituals i des de la plataforma Decidim per tal que la ciutadania en tingui coneixement.
Des del dia 1 de novembre fins al dia 22 de gener, començà la fase de votació i priorització de propostes finalistes, on les persones majors de 16 anys, empadronades a Tiana, poden donar suport a aquelles iniciatives que considerin més rellevants. La priorització es realitzarà a través de la plataforma Decidim www.decidim-tiana.diba.cat(Obrir en una pestanya nova). A més, s'establirà un punt de votació assistida a l'OAC i s'habilitaran punts de votacions itinerants per facilitar les votacions a tots els tianencs i tianenques.
Cada ciutadà i ciutadana pot votar tantes propostes com el pressupost permet.
Dates i llocs:
3 de novembre de 2020:
Mercat setmanal de 10h a 12h
Casal de Tiana de 17h a 19h
5 de novembre de 2020:
Camp de futbol del Tiana de 17h a 18.30h
Parc de l’Antic Camp de Futbol (Tubis) de 16.30h a 18.00h
7 de novembre de 2020:
Mercat dels dissabtes de 10h a 12h
Carrer Sant Bru de 10h a 11h
Parc de Can Puigcarbó de 11h a 12h
10 de novembre de 2020:
Mercat setmanal de 10h a 12h
Llar d’avis de 17h a 19h
11 de novembre de 2020:
Associació de veïns de la Virreina de 17h a 19h
12 de novembre de 2020:
Parc Infantil dels Vessants de 17h a 19h
13 de novembre de 2020:
Plaça de la Bòbila de 17h a 19h
14 de novembre de 2020:
Plaça d’Antoni Gaudí de 10h a 12h
17 de novembre de 2020:
Mercat setmanal de 10h a 12h
Casal de Tiana de 17h a 19h
18 de novembre de 2020:
DUETSPORTS de 8h a 10h i de 18.30h a 20.00h
19 de novembre de 2020:
Institut de Tiana de 11h a 12h
Parc de l’Antic Camp de Futbol (Tubis) de 16.30h a 18h
21 de novembre de 2020:
Mercat dels dissabtes de 10h a 12h
24 de novembre de 2020:
Mercat setmanal de 10h a 12h
Llar d’avis de 17h 19h
25 de novembre de 2020:
Camp de Futbol del Tiana de 17h a 18.30h
Durant aquest període l'Ajuntament farà una presentació pública dels resultats obtinguts durant el procés el dia (queda pendent per definir) i l'ajuntament farà una campanya de divulgació de les propostes i resultats obtinguts.
Inici de l’execució i seguiment de les propostes més votades.
Es podrà fer el seguiment de la seva execució a través d'aquesta plataforma.
Compartir